Sabikairagi 6.5sun round plate

Description
Discover a Japanese traditional modern, unique pottery plate to elegantly present special dishes in western, Japanese and other Asian or even fusion style. The "Sabi-kairagi" plate is made with a traditional technique of first applying a layer of white powder-clay (known as the Japanese "kohiki" technique) which later crazes during firing. Then, by applying traditional Japanese brown paint, such a unique and "one of a kind" crackle pattern is created. Note that many manual and elaborated processes are involved to make the "Sabikairagi" tableware, which looks really unique, beautiful and atmospheric. [20 round plate] has depth and is recommended for serving salad, soupy or moist side dishes, cut fruit and desserts. The elegant large rim will make the usual food look more special.
Price
¥3,410 (Including tax)
[exc tax ¥3,100]
Code
627016
Ask a question
Price in points: 3100 points
Availability
In stock

+
Description
Discover a Japanese traditional modern, unique pottery plate to elegantly present special dishes in western, Japanese and other Asian or even fusion style. The "Sabi-kairagi" plate is made with a traditional technique of first applying a layer of white powder-clay (known as the Japanese "kohiki" technique) which later crazes during firing. Then, by applying traditional Japanese brown paint, such a unique and "one of a kind" crackle pattern is created. Note that many manual and elaborated processes are involved to make the "Sabikairagi" tableware, which looks really unique, beautiful and atmospheric. [20 round plate] has depth and is recommended for serving salad, soupy or moist side dishes, cut fruit and desserts. The elegant large rim will make the usual food look more special.

Features

Spec

Brand

sobokai

Size

φ203mm/ W203mm/ 125/ D203mm/ 125/ H35mm/

Material Number

material number4詳細

Material Icon

Color Shade Variations

Color Irregularities

Glaze or Slip Drips

Rough Clay

Pinholes

Crazing (Chaps)

Iron in Powder

Light Pink Marks

Warping

Microwave Safe

Not Oven Safe

Not Dishwasher Safe

みなさん、突然無性に食べたくなるものってありませんか?

ありますよね。

私はこの間、唐突にお汁粉が食べたくなりました。


でも暑いから食べる気しないなーと思いながらインスタを見ていたら白玉にあんこを添えた写真を発見!

これならさっぱり食べれそうだと思って作ることに。

それと同時に、「キミにきめた!」と思った器がこちら。


インスタでみた写真通りに盛り付けられて満足。

マルミツポテリではおなじみの錆かいらぎという技法を使った器に盛り付けました。

化粧土の細かな貫入が特徴です。素地に白化粧し錆びゴスを塗って施釉、といった何工程もの手作業によって作られています。


伝統的な技法を使った和食器だからこそ、和の料理にぴったりです。

余白を多くとることで、素朴な料理でもちょっと上品な印象になりますよね。


 

こんな風にサラダを盛り付けても似合います。色鮮やかなものは特に映えます。

少しの深みがあるのでドレッシングをかけてもOKです。


リムがある、モダンなデザインのおかげで洋食でも似合います。

あまり馴染みがない形かもしれませんが、意外と幅広い料理に対応してくれるんです。

飲食店様の中にはアフォガード用の器として使ってくださっている方もいらっしゃいます。


 

中心に立体的に盛り付けると、リムのフラットな部分と対比が生まれて盛り映えする料理が完成します!


ちょっと特別にしたいとき、重宝している器です。

気になった方はこちらから

Sabikairagi 6.5sun round plate Image

The article featuring the Sabikairagi 6.5sun round plate

みなさん、突然無性に食べたくなるものってありませんか?

ありますよね。

私はこの間、唐突にお汁粉が食べたくなりました。


でも暑いから食べる気しないなーと思いながらインスタを見ていたら白玉にあんこを添えた写真を発見!

これならさっぱり食べれそうだと思って作ることに。

それと同時に、「キミにきめた!」と思った器がこちら。


インスタでみた写真通りに盛り付けられて満足。

マルミツポテリではおなじみの錆かいらぎという技法を使った器に盛り付けました。

化粧土の細かな貫入が特徴です。素地に白化粧し錆びゴスを塗って施釉、といった何工程もの手作業によって作られています。


伝統的な技法を使った和食器だからこそ、和の料理にぴったりです。

余白を多くとることで、素朴な料理でもちょっと上品な印象になりますよね。


 

こんな風にサラダを盛り付けても似合います。色鮮やかなものは特に映えます。

少しの深みがあるのでドレッシングをかけてもOKです。


リムがある、モダンなデザインのおかげで洋食でも似合います。

あまり馴染みがない形かもしれませんが、意外と幅広い料理に対応してくれるんです。

飲食店様の中にはアフォガード用の器として使ってくださっている方もいらっしゃいます。


 

中心に立体的に盛り付けると、リムのフラットな部分と対比が生まれて盛り映えする料理が完成します!


ちょっと特別にしたいとき、重宝している器です。

気になった方はこちらから

Similar Items

類似商品

同じ価格で!

-->