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Features
Brand
sobokai
Size
W278mm/ D278mm/ H27mm/
Material Number
material number7詳細
Material Icon
Microwave Safe
A microwave oven heats or cooks food very quickly using short electromagnetic waves, namely, microwaves. In most cases, the microwaves heat the water content of the food. However, in some cases, the microwaves concentrate on the carbonized (burnt) parts of the food, causing the temperature to rise higher than the other parts. For example, the microwaves concentrated on the carbonized (burnt) parts of stir-fried vegetables can create a large temperature difference in /on the tableware item, which may cause breakage. In addition to water content, oil content is also heated. The oil has a higher boiling point than the water, so it heats up at a higher temperature, creating a very large temperature difference between the parts that contain oil and the parts that do not, which can cause breakage.
・Never soak hot tableware in water or place it on the cold kitchen counter. Avoid rapidly heating frozen foods or putting [the cold tableware just taken out of the refrigerator] in the microwave. A rapid change in temperature will lead to “crazing” (chaps) or breakage.
※The products with gold or silver paintings, or applied with particular glazes are not microwave safe. We put a “Do Not Microwave” sticker on those items, so please confirm it.
※Accessories etc., made of other materials are excluded from microwave safe items.
Not Oven Safe
Dishwasher Safe
As for the products without the "Not Dishwasher Safe" stickers, please make sure to use them keeping the below matters in mind.
※If tableware items collide each other in the dishwasher, they will get broken.
※Most ceramic items absorb water. Even if the surface looks dry, there may still be some water in the tableware, which may cause your tableware to get moldy or smelly. So, please take it out of the dishwasher immediately after use, and dry thoroughly in a place where it can be exposed to the outside air.
普段、スタジオエムの器を使うことが多いんですが、
今年はソボカイの器を日常で取り入れてテーブルの雰囲気を変えてみようかなと思っている今日この頃。
新しいことを始めるのにピッタリの春ですし!
そんな中、今回使用してみたのはこちら。
名前だけ聞くとなんだか危機が迫っているように感じる「ピンチ11”スクエアプレート」。
でも「pinch」は「つまむ」という意味もあるそうで、
そう言われると端っこはつまんだような形になっていて納得。
お花見気分でいつもより気合を入れた、いなり寿司。
肉料理や魚料理などの主菜を盛り付けるのはもちろん、
餃子やピンチョスなど小さなものをプレートの辺にそって並べるだけで見栄えが良いんですよねー。
丸皿が多くなる中で、スクエアプレートがあるとテーブルに変化がでるので
パーティーの盛り皿としてもおすすめです。
シンプルなので小鉢を組み合わせて使ってもいいんです。
平らな面が広いので安定しておけますし、ちょっと華やかにしたいときは他の器の助けも借りて。
時には引き立て役にも回れる、そんな器です。
線で縁取られていなくてもリムの起伏によって自然と盛り面が決められているので
そこを意識しながら盛り付けます。
やっぱり白磁の器は食材の色がきれいに映えますね。
何をのせるか、どんな風に盛り付けをしようか
食事の時間を楽しくさせる、ピンチ11”スクエアプレートをぜひ使いこなしてみてください!
気になった方はこちらへ
Pinch 11" square plate Image
普段、スタジオエムの器を使うことが多いんですが、
今年はソボカイの器を日常で取り入れてテーブルの雰囲気を変えてみようかなと思っている今日この頃。
新しいことを始めるのにピッタリの春ですし!
そんな中、今回使用してみたのはこちら。
名前だけ聞くとなんだか危機が迫っているように感じる「ピンチ11”スクエアプレート」。
でも「pinch」は「つまむ」という意味もあるそうで、
そう言われると端っこはつまんだような形になっていて納得。
お花見気分でいつもより気合を入れた、いなり寿司。
肉料理や魚料理などの主菜を盛り付けるのはもちろん、
餃子やピンチョスなど小さなものをプレートの辺にそって並べるだけで見栄えが良いんですよねー。
丸皿が多くなる中で、スクエアプレートがあるとテーブルに変化がでるので
パーティーの盛り皿としてもおすすめです。
シンプルなので小鉢を組み合わせて使ってもいいんです。
平らな面が広いので安定しておけますし、ちょっと華やかにしたいときは他の器の助けも借りて。
時には引き立て役にも回れる、そんな器です。
線で縁取られていなくてもリムの起伏によって自然と盛り面が決められているので
そこを意識しながら盛り付けます。
やっぱり白磁の器は食材の色がきれいに映えますね。
何をのせるか、どんな風に盛り付けをしようか
食事の時間を楽しくさせる、ピンチ11”スクエアプレートをぜひ使いこなしてみてください!
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