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Features
Brand
sobokai
Size
φ210mm/ W210mm/ 125/ D210mm/ 125/ H17mm/
Material Number
material number7詳細
Material Icon
Microwave Safe
A microwave oven heats or cooks food very quickly using short electromagnetic waves, namely, microwaves. In most cases, the microwaves heat the water content of the food. However, in some cases, the microwaves concentrate on the carbonized (burnt) parts of the food, causing the temperature to rise higher than the other parts. For example, the microwaves concentrated on the carbonized (burnt) parts of stir-fried vegetables can create a large temperature difference in /on the tableware item, which may cause breakage. In addition to water content, oil content is also heated. The oil has a higher boiling point than the water, so it heats up at a higher temperature, creating a very large temperature difference between the parts that contain oil and the parts that do not, which can cause breakage.
・Never soak hot tableware in water or place it on the cold kitchen counter. Avoid rapidly heating frozen foods or putting [the cold tableware just taken out of the refrigerator] in the microwave. A rapid change in temperature will lead to “crazing” (chaps) or breakage.
※The products with gold or silver paintings, or applied with particular glazes are not microwave safe. We put a “Do Not Microwave” sticker on those items, so please confirm it.
※Accessories etc., made of other materials are excluded from microwave safe items.
Not Oven Safe
Dishwasher Safe
As for the products without the "Not Dishwasher Safe" stickers, please make sure to use them keeping the below matters in mind.
※If tableware items collide each other in the dishwasher, they will get broken.
※Most ceramic items absorb water. Even if the surface looks dry, there may still be some water in the tableware, which may cause your tableware to get moldy or smelly. So, please take it out of the dishwasher immediately after use, and dry thoroughly in a place where it can be exposed to the outside air.
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みなさんお家ビストロしたいとき、どんな器使いますか?
私が使うのはこの「ヴィジョネ」。
白磁の器は飲食店で多く使われているので、
家で作った料理を盛り付けてもどことなく、レストランの雰囲気を味わえます。
シンプルなプレートで様々な料理に合わせやすいですが、
このプレートだけがもつ特徴があります。
それはこのリムの装飾です。
この模様は、リムの部分の生地の凹みに釉薬が溜まることでできます。
触ってみると凹凸もちょっとわかるくらいです。
模様が浮かび上がってくるようで、幻想的ですよね。
(ちなみに「ヴィジョネ」は幻想という意味なんですよ!)
サイズは10″と8″の2サイズ。
10″は各々のメイン料理やサラダなどの副菜を2人分盛り付けられるサイズです。
盛り面とリムに高低差があるので、ソースが流れ出てしまう心配もありません。
さらに、境界の部分がただの円ではなく、花弁のような模様になっているんですよ!
この部分は見逃しがちですが、ちょっとしたことがこの器にしかない魅力になってます。
8″は取り皿やデザートにちょうどいいサイズ。
ケーキを盛りつけたり、パン皿にしてもいいですね。
私の感覚ですが、持ってみてもそんなに重くはないので、使いやすいです。
正統派なリムの装飾は一気にレストランの雰囲気に変えてくれますよ!
おもてなしの一皿にいかがですか?
気になった方はこちら
Visione 8" plate Image
The article featuring the Visione 8" plate
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