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Features
Brand
sobokai
Size
W205mm/ D132mm/ H35mm/
Material Number
material number7詳細
Material Icon
Color Shade Variations
Each piece has individual color shade variations. Affected by glazes and natural firing conditions such as changes in temperature, humidity and other climate elements and also how to receive the fire in the kiln chamber, each piece has own expression. It is really difficult to make the completed ware exactly same in color by firing and glazing even when the same materials are used. 100 pieces show 100 kinds of expressions, as it were.
Color Irregularities
There are color irregularities of applying a glaze or slip, which are different from part to part in a piece of ware. For example, some parts are glazed thinly or thickly depending on the shape of the ware. That leads to part-to-part subtle differences in appearance of the clay in a piece of ware.
Crazing (Chaps)
Crazing (having chaps) may appear clearly on the glazed part. The “direct” crazing means having chaps originally. The “aging” crazing means having chaps over time as you use the tableware item. There is a difference between the shrinkage rate of the glaze and that of the clay, so crazing occurs. Note that those cracks do not come from the damage of tableware items. They might appear just before use, but it is no problem in terms of use. They appear on the surface of pottery (earthenware) and semi-porcelain.
Microwave Safe
A microwave oven heats or cooks food very quickly using short electromagnetic waves, namely, microwaves. In most cases, the microwaves heat the water content of the food. However, in some cases, the microwaves concentrate on the carbonized (burnt) parts of the food, causing the temperature to rise higher than the other parts. For example, the microwaves concentrated on the carbonized (burnt) parts of stir-fried vegetables can create a large temperature difference in /on the tableware item, which may cause breakage. In addition to water content, oil content is also heated. The oil has a higher boiling point than the water, so it heats up at a higher temperature, creating a very large temperature difference between the parts that contain oil and the parts that do not, which can cause breakage.
・Never soak hot tableware in water or place it on the cold kitchen counter. Avoid rapidly heating frozen foods or putting [the cold tableware just taken out of the refrigerator] in the microwave. A rapid change in temperature will lead to “crazing” (chaps) or breakage.
※The products with gold or silver paintings, or applied with particular glazes are not microwave safe. We put a “Do Not Microwave” sticker on those items, so please confirm it.
※Accessories etc., made of other materials are excluded from microwave safe items.
Not Oven Safe
Dishwasher Safe
As for the products without the "Not Dishwasher Safe" stickers, please make sure to use them keeping the below matters in mind.
※If tableware items collide each other in the dishwasher, they will get broken.
※Most ceramic items absorb water. Even if the surface looks dry, there may still be some water in the tableware, which may cause your tableware to get moldy or smelly. So, please take it out of the dishwasher immediately after use, and dry thoroughly in a place where it can be exposed to the outside air.
Material
磁器
Tags
これからの季節、さっぱりしたお蕎麦やそうめんを食べる機会が増えますが、
それだけだと栄養が偏ったり、なんとなく食卓が寂しい印象になりがち。
そこであと一品、という時に我が家で登場するのは天ぷら。
麺はゆでるだけなので、まぁ、揚げ物ぐらい頑張ってもいいかなと。
サクッと揚がった天ぷらは最高ですよね!
天ぷらを盛り付けた輪花長角皿は一人前を盛り付けるのにちょうどいいサイズで、
長方形のため、中心に盛り付けても無駄な余白が出ず、貧相に見えません!
焼き魚でもおすすめです。
この形状を活かすと、レストランの前菜みたいに素敵に盛り付けられますよ。
そもそも輪花皿とはその名の通り、
縁に規則的な切れ込みを入れ、花弁を表現した形の器のことです。
〝輪花皿″と聞くと、丸みを帯びた器や、
ぱっと花が開いたような形の器を想像される方が多いと思いますが、
マルミツの輪花長角皿はちょっと、いや、だいぶ違います。
まず、長角であることはもちろん、ポイントなのは、高台がついていること。
そもそも、旅館の食事など品数の多いテーブルでも、
盛り付けた料理が映えるようにと考えられてつくられた器で、
他の器と高低差をつけるために高さを出しました。
家の食卓ではそこまでたくさん器が出てくることはないかもしれませんが、
数品の食卓でも、十分に器の高低差をいかしたコーディネートができますよ!
続いてのポイントはズバリ色!
墨貫入と白の2色展開で、渋い色味やマットな質感から、ともに上品さが感じられます。
墨貫入は器の表面にかけられた釉薬のひび(貫入)に手作業で墨を流し込み、
模様を浮き上がらせて作っています。
ひびの入り方、墨の濃淡は一枚一枚異なるので、その器だけの表情が楽しめます。
白はマットな質感で上品さがあり、和のお菓子はもちろんのこと、
洋のお菓子を盛り付けてみてもかわいいです。
クッキーをのせるだけでも絵になります!
気になった方はこちらから
The article featuring the Rinka rectangle plate
これからの季節、さっぱりしたお蕎麦やそうめんを食べる機会が増えますが、
それだけだと栄養が偏ったり、なんとなく食卓が寂しい印象になりがち。
そこであと一品、という時に我が家で登場するのは天ぷら。
麺はゆでるだけなので、まぁ、揚げ物ぐらい頑張ってもいいかなと。
サクッと揚がった天ぷらは最高ですよね!
天ぷらを盛り付けた輪花長角皿は一人前を盛り付けるのにちょうどいいサイズで、
長方形のため、中心に盛り付けても無駄な余白が出ず、貧相に見えません!
焼き魚でもおすすめです。
この形状を活かすと、レストランの前菜みたいに素敵に盛り付けられますよ。
そもそも輪花皿とはその名の通り、
縁に規則的な切れ込みを入れ、花弁を表現した形の器のことです。
〝輪花皿″と聞くと、丸みを帯びた器や、
ぱっと花が開いたような形の器を想像される方が多いと思いますが、
マルミツの輪花長角皿はちょっと、いや、だいぶ違います。
まず、長角であることはもちろん、ポイントなのは、高台がついていること。
そもそも、旅館の食事など品数の多いテーブルでも、
盛り付けた料理が映えるようにと考えられてつくられた器で、
他の器と高低差をつけるために高さを出しました。
家の食卓ではそこまでたくさん器が出てくることはないかもしれませんが、
数品の食卓でも、十分に器の高低差をいかしたコーディネートができますよ!
続いてのポイントはズバリ色!
墨貫入と白の2色展開で、渋い色味やマットな質感から、ともに上品さが感じられます。
墨貫入は器の表面にかけられた釉薬のひび(貫入)に手作業で墨を流し込み、
模様を浮き上がらせて作っています。
ひびの入り方、墨の濃淡は一枚一枚異なるので、その器だけの表情が楽しめます。
白はマットな質感で上品さがあり、和のお菓子はもちろんのこと、
洋のお菓子を盛り付けてみてもかわいいです。
クッキーをのせるだけでも絵になります!
気になった方はこちらから
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