Please sign in so that we can notify you about a reply
Features
Brand
studio m'
Size
W304mm/ D167mm/ H24mm/
Material Number
material number7詳細
Material Icon
Color Shade Variations
Each piece has individual color shade variations. Affected by glazes and natural firing conditions such as changes in temperature, humidity and other climate elements and also how to receive the fire in the kiln chamber, each piece has own expression. It is really difficult to make the completed ware exactly same in color by firing and glazing even when the same materials are used. 100 pieces show 100 kinds of expressions, as it were.
Color Irregularities
There are color irregularities of applying a glaze or slip, which are different from part to part in a piece of ware. For example, some parts are glazed thinly or thickly depending on the shape of the ware. That leads to part-to-part subtle differences in appearance of the clay in a piece of ware.
Microwave Safe
A microwave oven heats or cooks food very quickly using short electromagnetic waves, namely, microwaves. In most cases, the microwaves heat the water content of the food. However, in some cases, the microwaves concentrate on the carbonized (burnt) parts of the food, causing the temperature to rise higher than the other parts. For example, the microwaves concentrated on the carbonized (burnt) parts of stir-fried vegetables can create a large temperature difference in /on the tableware item, which may cause breakage. In addition to water content, oil content is also heated. The oil has a higher boiling point than the water, so it heats up at a higher temperature, creating a very large temperature difference between the parts that contain oil and the parts that do not, which can cause breakage.
・Never soak hot tableware in water or place it on the cold kitchen counter. Avoid rapidly heating frozen foods or putting [the cold tableware just taken out of the refrigerator] in the microwave. A rapid change in temperature will lead to “crazing” (chaps) or breakage.
※The products with gold or silver paintings, or applied with particular glazes are not microwave safe. We put a “Do Not Microwave” sticker on those items, so please confirm it.
※Accessories etc., made of other materials are excluded from microwave safe items.
Not Oven Safe
Dishwasher Safe
As for the products without the "Not Dishwasher Safe" stickers, please make sure to use them keeping the below matters in mind.
※If tableware items collide each other in the dishwasher, they will get broken.
※Most ceramic items absorb water. Even if the surface looks dry, there may still be some water in the tableware, which may cause your tableware to get moldy or smelly. So, please take it out of the dishwasher immediately after use, and dry thoroughly in a place where it can be exposed to the outside air.
Material
磁器
Tags
最近とても気になっているプレートがあるんです。
その名もホールフィッシュプレート。
家庭用にはちょっと長め?と感じる方もいそうなこのプレート。
でも実はとっても使えるプレートなんです。何が具体的に良いのか?
オススメしたい3つのポイントをご紹介します。
■ その1 魚料理を盛り付けやすい
そもそもホールフィッシュとは英語で”魚まるごと”という意味なんです。
その名の通り、”お魚が1匹丸ごと盛り付けられる器があったらいいな”という思い
から企画されました。
ジャン!
写真はイサキですが、余裕をもって乗せられるので、ハーブなどを添えてオシャレに
盛り付けもできてしまいます。また長さ30cmもあって、さんまだって乗せられますよ。
でもお魚が”一匹丸ごと”乗せられる器ってなかなかないんですよね。そして、あって
もたいていが和皿。お魚料理って和食のイメージが強く、焼き物皿というとどうして
も”和の器が多いんですよね。
ホールフィッシュプレートはフレンチビストロでお魚を乗せるプレートをイメージして
デザインされたもの。写真のようにハーブやレモンなど使った洋風のお魚料理にも合わ
せやすく、シンプルな洋プレートの食卓にもなじみやすいんですよ。
磁器素材なので吸水性がほとんどなく、焼き魚の油シミが付かないのも嬉しいところ!
お魚料理の強い味方ですね。
■ その2 朝食でのワンプレートに
慌ただしい朝の時間。できれば使う器は少なく済ませたい。でも、だからといって直径
26cm以上のワンプレート用のラウンドプレートだと、大きくて少し重いし、収納にかさ
ばるし… そんなときに頼れるこの子。
長さのあるオーバル形ですが、実は意外と盛り面も広く、朝食では2品と言わず3品、
4品と料理を乗せられます。もちろんプチカップを乗せて組み合わせたりとアレンジ
しても可愛いですね。
もう、これ1枚あれば朝食の完成―!
ワンプレートで大きなラウンドプレートばかり持っている私にとって、、なんだか新鮮
な存在…!!
また、オーバル皿の魅力は何と言っても ”小スペース”なところ。
幅を取らないので、テーブルでの食事でも、食器棚にしまうときもかさばらないのが助か
りますね。
■ その3 家族用の盛り皿に !
また長さのあるオーバルプレートはみんなで食事をするときにも頼れる存在。4人家族で
それぞれのお皿を置くと、中央にあまり盛り皿を置けなくなってしまったり。一応置ける
けど、テーブルにギュウギュウに詰め込まれた器たちはなんだかかわいそう。なんて思っ
てしまったりするのは私だけでしょうか。でもホールフィッシュプレートなら少しづつ余
裕をもって置けるんです。
置いてみた図。
テーブルに少し余白を残して置けるので、スッキリとしてなんだかオシャレに見えます
ね。空いたすき間にプチカップや小さな器を置いたりすれば、テーブルも普段と違って
賑やかに。
どうですか?ちょっとだけ、興味が湧いてきませんか?
知らないと、なかなか気に留めない方も多いホールフィッシュプレート。
形状や食事での使い方を知れば知るほど、だんだんと魅力的に見えてくる、そんな気になる
プレート。
みなさんも一度手に取ってみてはいかがですか?
Whole fish plate Image
The article featuring the Whole fish plate
最近とても気になっているプレートがあるんです。
その名もホールフィッシュプレート。
家庭用にはちょっと長め?と感じる方もいそうなこのプレート。
でも実はとっても使えるプレートなんです。何が具体的に良いのか?
オススメしたい3つのポイントをご紹介します。
■ その1 魚料理を盛り付けやすい
そもそもホールフィッシュとは英語で「魚まるごと」という意味なんです。
その名の通り、「お魚が1匹丸ごと盛り付けられる器があったらいいな」という思いから企画されました。
ジャン!
写真はイサキですが、余裕をもって乗せられるので、ハーブなどを添えてオシャレに盛り付けもできてしまいます。
また長さ30cmもあって、さんまだって乗せられますよ。
でも「お魚が一匹丸ごと乗せられる器」ってなかなかないんですよね。そして、あってもたいていが「和皿」。
お魚料理って和食のイメージが強く、焼き物皿というとどうしても「和の器」が多いんですよね。
ホールフィッシュプレートはフレンチビストロでお魚を乗せるプレートをイメージしてデザインされたもの。
写真のようにハーブやレモンなど使った洋風のお魚料理にも合わせやすく、
シンプルな洋プレートの食卓にもなじみやすいんですよ。
磁器素材なので吸水性がほとんどなく、焼き魚の油シミが付かないのも嬉しいところ!
お魚料理の強い味方ですね。
■ その2 朝食でのワンプレートに
慌ただしい朝の時間。できれば使う器は少なく済ませたい。
でも、だからといって直径26cm以上のワンプレート用のラウンドプレートだと、
大きくて少し重いし、収納にかさばるし…
そんなときに頼れるこの子。
長さのあるオーバル形ですが、実は意外と盛り面も広く、朝食では2品と言わず3品、4品と料理を乗せられます。
もちろんプチカップを乗せて組み合わせたりとアレンジしても可愛いですね。
もう、これ1枚あれば朝食の完成―!
ワンプレートで大きなラウンドプレートばかり持っている私にとって、なんだか新鮮な存在…!!
また、オーバル皿の魅力は何と言っても小スペースなところ。
幅を取らないので、テーブルでの食事でも、食器棚にしまうときもかさばらないのが助かりますね。
■ その3 家族用の盛り皿に !
また長さのあるオーバルプレートはみんなで食事をするときにも頼れる存在。
4人家族でそれぞれのお皿を置くと、中央にあまり盛り皿を置けなくなってしまったり。
一応置けるけど、テーブルにギュウギュウに詰め込まれた器たちはなんだかかわいそう。
なんて思ってしまったりするのは私だけでしょうか。でもホールフィッシュプレートなら少しづつ余裕をもって置けるんです。
置いてみた図。
テーブルに少し余白を残して置けるので、スッキリとしてなんだかオシャレに見えますね。
空いたすき間にプチカップや小さな器を置いたりすれば、テーブルも普段と違って賑やかに。
どうですか?ちょっとだけ、興味が湧いてきませんか?
知らないと、なかなか気に留めない方も多いホールフィッシュプレート。
形状や食事での使い方を知れば知るほど、だんだんと魅力的に見えてくる、そんな気になるプレート。
みなさんも一度手に取ってみてはいかがですか?
Similar Items