Toruko aoyu jubako one tier

body

Description
Let's pack a variety of Japanese or other kinds of dishes into ojyu, Japanese traditional tiered food boxes! "Toruko aoyu" square ojyu is made of Japanese earthenware, applied with a traditional turquoise blue glaze named Toruko aoyu. The stunning turquoise blue has many glossy shades of color. The deep hue will make dishes look even nicer by highlighting the colors of food. Why don't you pack Japanese traditional New Year's food, "Osechi" and picnic or potluck party food? Elsewhere, just arrange a collection of pastry served with tea or serve dishes on a square bowl/ojyu at the usual table.
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¥2,860 (Including tax)
[exc tax ¥2,600]
Cord
107507
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Description
Let's pack a variety of Japanese or other kinds of dishes into ojyu, Japanese traditional tiered food boxes! "Toruko aoyu" square ojyu is made of Japanese earthenware, applied with a traditional turquoise blue glaze named Toruko aoyu. The stunning turquoise blue has many glossy shades of color. The deep hue will make dishes look even nicer by highlighting the colors of food. Why don't you pack Japanese traditional New Year's food, "Osechi" and picnic or potluck party food? Elsewhere, just arrange a collection of pastry served with tea or serve dishes on a square bowl/ojyu at the usual table.

Features

Spec

Brand

sobokai

Size

W163mm/ D163mm/ H21mm/ 940cc/

Material Number

material number1詳細

Material Icon

Strong Color Shade Variations

Strong Color Irregularities

Glaze or Slip Drips

Pinholes

Crazing (Chaps)

Warping

Microwave Safe

Not Oven Safe

Dishwasher Safe

Tags

皆さんは毎年おせち料理を作っていますか?

あまり大きな声では言えませんが、私はデパートで売っているおせちを好んで食べる派です。

プロの料理人が丹精込めて作った料理の数々、日頃口にできない高級食材なんかも入っていて心躍ります。

しかし、このおせちに心躍らない家族もいます。

それは二人の子ども達です。

上の子は食わず嫌いなところがあり食べられるのは伊達巻き、栗の甘露煮、紅白のかまぼこくらい。

下の子は奥歯がまだ生えておらずかむ力もないので、たつくりや昆布巻きなどは到底無理。

そのため、子ども用のおせちは私が作るようになりました。

中まで火を通したローストビーフや甘さ控えめの栗きんとん(さつまいも入り)、

野菜をたくさん入れたグラタン、唐揚げなんかも入れちゃいます。

もはやこれをおせちと言っていいのか…とも思いますが、子ども達が喜んでくれるのでよしとします。

前置きが長くなりましたが、私がこのおせちを詰めるのに使っているのが梅紋角二段重です。

色は緑釉と飴釉の二色展開。

このお重、主に二段重として販売していますが、本体のみ(身)蓋のみの購入も可能です。

正直なところ、二段のお重にそれぞれ違うお料理をびっしり詰める自信がなく、

私は本体(身)を2つ、蓋を2つ購入して、一段ずつ使っています。

お料理に自信のある方はぜひ三段重がおすすめです。

またこのお重はお正月のおせちに限らず、ちょくちょく使っています。

以前、同僚宅で各自持ち寄りのランチ会をした時、私はこれにおいなりさんをびっしり詰めて持って行きました。

ぴったりと綺麗に入ったので、詰めるのが楽しかったです。

その他、おはぎなどの手作りの和菓子をお土産に、友人宅や実家へ持っていくなんて使い方もおすすめですよ。

このお重は2色展開と先ほど言いましたが、

同じサイズで「白雪お重」と「トルコ青釉角二段重」という商品もあります。

今年のお正月は好きな色のお重を選んで、おせち料理を手作りしてみませんか?

梅紋角二段重はこちら

白雪お重はこちら

トルコ青釉角二段重はこちら

Toruko aoyu jubako one tier Image

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