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Features
Brand
sobokai
Size
W225mm/ D205mm/ H19mm/
Material Number
material number7詳細
Material Icon
Microwave Safe
A microwave oven heats or cooks food very quickly using short electromagnetic waves, namely, microwaves. In most cases, the microwaves heat the water content of the food. However, in some cases, the microwaves concentrate on the carbonized (burnt) parts of the food, causing the temperature to rise higher than the other parts. For example, the microwaves concentrated on the carbonized (burnt) parts of stir-fried vegetables can create a large temperature difference in /on the tableware item, which may cause breakage. In addition to water content, oil content is also heated. The oil has a higher boiling point than the water, so it heats up at a higher temperature, creating a very large temperature difference between the parts that contain oil and the parts that do not, which can cause breakage.
・Never soak hot tableware in water or place it on the cold kitchen counter. Avoid rapidly heating frozen foods or putting [the cold tableware just taken out of the refrigerator] in the microwave. A rapid change in temperature will lead to “crazing” (chaps) or breakage.
※The products with gold or silver paintings, or applied with particular glazes are not microwave safe. We put a “Do Not Microwave” sticker on those items, so please confirm it.
※Accessories etc., made of other materials are excluded from microwave safe items.
Not Oven Safe
Dishwasher Safe
As for the products without the "Not Dishwasher Safe" stickers, please make sure to use them keeping the below matters in mind.
※If tableware items collide each other in the dishwasher, they will get broken.
※Most ceramic items absorb water. Even if the surface looks dry, there may still be some water in the tableware, which may cause your tableware to get moldy or smelly. So, please take it out of the dishwasher immediately after use, and dry thoroughly in a place where it can be exposed to the outside air.
「…プロペラ?」と最初は思いました。でも器でした。当然ですね。
3つの羽根、じゃなくて盛り面で構成された器ですが、
実際は植物を連想させるオーガニックなイメージの器なんです。
エッジ部分が薄く、繊細な仕上げになっているので、植物のしなやかさやエレガントさが表現されています。
ちなみに「デュボルテ」という器もあるんですが、デュボルテ→トリボルテの響きってなんか進化系みたいですよね。
そのうち「テトラボルテ」とか出てたりして。
余談はさておき、
たまにはおしゃれに食事をしてみたい年頃の私は写真のような盛り付けに憧れます。
作り置きしておいて、きれいに盛り付けて出す!みたいな。
先ほども言いましたが、縁の繊細さが丁寧な料理を引き立ててくれます。
中心はつながっていないので、汁気のある料理を盛っても他の島を侵略することもありませんよ。
レンゲやガラスの器を組み合わせてみると、盛り付けの幅がさらに広がりますね。
大きいプレートの上に「トリボルテ」を重ねて置いてみるのもおすすめですよ!
ほどよい深さがあり、縁は高すぎないので、高さを生かしたい盛り付けにもピッタリです。
盛り面は平らなのでぶきっちょさんでも安心です。
繊細だけど、安心できる。一言でいうとそんな器かな?と感じさせてくれる「トリボルテ」。
みなさんも実感してみては?気になった方はこちらから
Tre volte Image
「…プロペラ?」と最初は思いました。でも器でした。当然ですね。
3つの羽根、じゃなくて盛り面で構成された器ですが、
実際は植物を連想させるオーガニックなイメージの器なんです。
エッジ部分が薄く、繊細な仕上げになっているので、植物のしなやかさやエレガントさが表現されています。
ちなみに「デュボルテ」という器もあるんですが、デュボルテ→トリボルテの響きってなんか進化系みたいですよね。
そのうち「テトラボルテ」とか出てたりして。
余談はさておき、
たまにはおしゃれに食事をしてみたい年頃の私は写真のような盛り付けに憧れます。
作り置きしておいて、きれいに盛り付けて出す!みたいな。
先ほども言いましたが、縁の繊細さが丁寧な料理を引き立ててくれます。
中心はつながっていないので、汁気のある料理を盛っても他の島を侵略することもありませんよ。
レンゲやガラスの器を組み合わせてみると、盛り付けの幅がさらに広がりますね。
大きいプレートの上に「トリボルテ」を重ねて置いてみるのもおすすめですよ!
ほどよい深さがあり、縁は高すぎないので、高さを生かしたい盛り付けにもピッタリです。
盛り面は平らなのでぶきっちょさんでも安心です。
繊細だけど、安心できる。一言でいうとそんな器かな?と感じさせてくれる「トリボルテ」。