Please sign in so that we can notify you about a reply
Features
Brand
sobokai
Size
W315mm/ D222mm/ H36mm/ 1800cc/
Material Number
material number8詳細
Material Icon
Microwave Safe
A microwave oven heats or cooks food very quickly using short electromagnetic waves, namely, microwaves. In most cases, the microwaves heat the water content of the food. However, in some cases, the microwaves concentrate on the carbonized (burnt) parts of the food, causing the temperature to rise higher than the other parts. For example, the microwaves concentrated on the carbonized (burnt) parts of stir-fried vegetables can create a large temperature difference in /on the tableware item, which may cause breakage. In addition to water content, oil content is also heated. The oil has a higher boiling point than the water, so it heats up at a higher temperature, creating a very large temperature difference between the parts that contain oil and the parts that do not, which can cause breakage.
・Never soak hot tableware in water or place it on the cold kitchen counter. Avoid rapidly heating frozen foods or putting [the cold tableware just taken out of the refrigerator] in the microwave. A rapid change in temperature will lead to “crazing” (chaps) or breakage.
※The products with gold or silver paintings, or applied with particular glazes are not microwave safe. We put a “Do Not Microwave” sticker on those items, so please confirm it.
※Accessories etc., made of other materials are excluded from microwave safe items.
Oven Safe
・Wipe water on the surface of tableware before putting it in the oven. Never soak hot tableware in water or place it on the cold kitchen counter. Avoid rapidly heating frozen foods or putting [the cold tableware just taken out of the refrigerator] in the oven. A rapid change in temperature will lead to “crazing” (chaps) or breakage.
・Never soak hot tableware in water or place it on the cold kitchen counter. Avoid rapidly heating frozen foods or putting [the cold tableware just taken out of the refrigerator] in the microwave. A rapid change in temperature will lead to “crazing” (chaps) or breakage.
・In cleaning, do not use a metal scrubber, etc. to get rid of the burns or strong dirt and so on resulting from cooking, which may damage the surface.
・High heat may change the color of tableware, but there is no problem in terms of use. It will be restored to the old color after cooled.
Dishwasher Safe
As for the products without the "Not Dishwasher Safe" stickers, please make sure to use them keeping the below matters in mind.
※If tableware items collide each other in the dishwasher, they will get broken.
※Most ceramic items absorb water. Even if the surface looks dry, there may still be some water in the tableware, which may cause your tableware to get moldy or smelly. So, please take it out of the dishwasher immediately after use, and dry thoroughly in a place where it can be exposed to the outside air.
1才のわが子には、食べ物のアレルギーがあります。
小麦、乳製品、卵を摂取するとじんましんがでて、食べることができません。
兄弟が食べているビスケットやボーロを見て、同じものを欲しそうにすることがあり、
気づかぬうちに誤って食べてしまう…なんて心配もあります。
そんなこともあり、最近はみんなで食べられるおやつを手作りするようになりました。
小麦の代わりに米粉を、牛乳や生クリームの代わりに豆乳を使い、
パンケーキや蒸しパンをよく作っています。
そこでよく使うのが、このプラッカ。
サイズ展開が多く、浅いものも深いものもあります。
白はオフホワイトのような、アメは透明感のある優しい色です。
生地には均等な厚みがあり、角が丸くなっていてレトロな雰囲気もあります。
大きいものは取り分けて食べるグラタン料理や焼いた魚をマリネするバットとして、
小さめのものは一人分のグラタン料理やお菓子の焼型としておすすめです。
私が蒸しパンを作るときに利用するのが、75スクエア深です。
中にグラシン紙をいれると、器にくっつかず、形も崩れずに焼けます。
もちろん、電子レンジ・オーブン・食洗機の使用が可能で、とても強い素材です。
直営店 マカロニ カフェ&ベーカリー でもパンの焼型として使用しています。
写真のように大きく膨らむので、見た目がとってもかわいらしいんですよ。
(小さな山形食パンのようです!)
スタッキングの良さも魅力で、たくさん重ねても崩れることなくすっきりと収納できます。
家族分くらい重ねてもまったく問題ありません。
私は今度、プリンに挑戦する予定です。
オーブン料理やお菓子作りには、プラッカがおすすめです。
プラッカはこちら
Similar Items